Concursul Internațional de Creație – CultuRO 2024, Ediția I, Madrid, Spania

author
5 minutes, 13 seconds Read

Concursul Internațional de Creație CultuRO, ediţia I-a

Regulamentul de organizare şi desfăşurare a Concursului Internațional de Creație CultuRO, ediţia I-a, 4-6 octombrie 2024

Asociación Socio Cultural Romanati și Centrul Cultural La Tierra Tracia, în parteneriat cu Boema 9 și UZPR – Filiala Presă Culturală organizează prima ediţie a Concursului internațional de creație CultuRO, manifestare care îşi propune descoperirea, promovarea și stimularea creaţiei artistice.

Se pot înscrie creatori români din toată lumea precum și creatori străini care relaționează cu cultura română, fără nicio condiționare. Un concurent se poate înscrie la o singură secţiune.

Concurenţii se pot înscrie la următoarele secţiuni:

1. Literatură. Se acceptă în concurs materiale aparţinând oricărei specii literare în limba română, în original sau traducere, în limita a maxim 10 000 de semne tipografice cu spaţii. Materialele care depăşesc această limită sau care nu respectă normele ortografice, ortoepice şi de punctuaţie ale limbii române vor fi descalificate.

2. Arte plastice. Participanții vor înscrie în concurs 3 (trei) lucrări originale. Lucrările vor fi trimise online, în copie fotografică realizată în condiții bune de iluminare care să dea posibilitatea unei aprecieri corespunzătoare din partea membrilor juriului şi vor fi însoţite de informații legate de opera înscrisă în concurs: dimensiuni, suport, tehnica de realizare și orice alte informații pe care concurentul le consideră necesare;

3. Arta actorului. Participanţii vor înscrie în concurs un fişier video cu dimensiunea de maxim 25 de megabiţi sau link YouTube conţinând un număr individual: monolog, recitare, pantomimă etc.;

4. Muzică. Pot participa solişti care vor înscrie în concurs un fişier video cu dimensiunea de maxim 25 de megabiţi sau link YouTube conţinând interpretarea unei piese din repertoriul propriu, indiferent de genul muzical practicat. Nu se acceptă adaptări, prelucrări, remixări după piese cunoscute;

5. Dans. Participanţii vor înscrie în concurs un fişier video cu dimensiunea de maxim 25 de megabiţi sau link YouTube conţinând un număr de dans solo, indiferent de stilul de dans practicat.

Toate lucrările, la toate secţiunile, vor fi expediate pe e-mail culturo.ro@gmail.com până la data de 21 iunie 2024, ora 24,00, însoţite de un CV al concurentului. Organizatorii îşi declină orice responsabilitate privind respectarea, de către concurenţi, a prevederilor legale în domeniul drepturilor de autor. Orice concurent care nu poate fi identificat şi contactat va fi descalificat.

Înscrierea în concurs este dovada acceptării prezentului Regulament şi asumarea obligativităţii respectării lui.

Juriul concursului are următoarea componență:

– Mariana FERIDE, (Spania) Președintele Juriului;

– Adrian SUCIU, (România) Vicepreședintele Juriului;

– Valeru CIUREA, (România) Secretar al Juriului;

– Cristin ART, (România) membru;

– Maria Isabel de la CRUZ ABALO, (Spania);

– BALÁZS F. Attila, (Slovacia) membru;

– Antonio CALDERON de Jesus, (Spania) membru;

– Menachem FALEK, (Israel) membru;

– Nicolae SILADE, (România) membru.

Jurizarea va avea loc în perioada 22 iunie – 22 iulie 2024, urmând ca, în intervalul 23 – 25 iulie 2024 să se facă publice rezultatele jurizării, prin intermediul e-mailurilor comunicate de concurenți, prin intermediul partenerilor media şi prin intermediul site-ului www.culturo.ro

Premiul constă în participarea premianților în programul oficial al Festivalului de Carte şi Arte al Românilor de Pretutindeni – CultuRO, care se va desfăşura în Spania, între 4 – 6 octombrie 2024, pe cheltuiala organizatorilor, decernarea premiului fiind condiționată de prezența premiantului la Festival. Juriul îşi rezervă dreptul de a acorda sau nu unul sau mai multe premii la oricare dintre secţiuni, în funcţie de valoarea lucrărilor înscrise în concurs.

Cu acordul Juriului, se pot acorda și premii speciale ale unor reviste de cultură, ale partenerilor și/sau altor entități. Concurenţii premiaţi vor fi anunţaţi telefonic și/sau prin poşta electronică în vederea participării la festivitatea prilejuită de acest eveniment. Laureaţii vor primi în cadrul festivității de premiere diploma corespunzătoare premiului obţinut. În cazul neparticipării la festivitatea de premiere, juriul își rezervă dreptul de a anula premiul respectiv.

Pentru informaţii suplimentare sau orice altă comunicare, cu Juriul sau cu Organizatorii, se va folosi, în exclusivitate, e-mail-ul culturo.ro@gmail.com!

„Citește românește, gândește românește, trăiește și simte românește“, un proiect inițiat de Asociación Socio-Cultural Romanati – Centro Cultural La Tierra Tracia și susținut de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Parteneri proiect și media: DV Logistica, Actualitatea Literară, Revista de cultură Tribuna, Revista Inspirație Românească, Italia;  GLOmegaM, Asociația Iordaniano-Română Pentru Cultură – AIRC, Info Art, FRP TV, Direcția 9, Artpres.ro, TradițiiOltene.ro , Liga Scriitorilor Români – LSR, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, Direcția Județeană pentru Cultură OLT, Primăria Municipiului Caracal, Lectoratul ILR – Universitatea Complutense Madrid, NapocaNews, TV Suflet Românesc, Centrul Cultural Român din Maroc / Association Maroco-Roumaine De Partenariat din Maroc, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – UZPR, Revista UZP și revista Cronica Timpului, UZP TV, Publicația Certitudinea, Asociația “Imaginea României”, Air TV Europe, S.C. Alutus Media & Film SRL, AMradiotv.ro, Revista „Scorpion”, Federația pentru Accesibilizarea României FAR, Observatorul.ro, Observatorul Tv, Revista MUZEUL PRESEI ROMÂNEȘTI, Federația Asociațiilor Românești din Andalucia – FARA, Spania; Asociația Culturală Center Inter Art. Centrul Internațional de Artă România, Muzeul Virtual Eminescu, București, România; Asociația pentru cultura românilor/vlahilor din Serbia „Ariadnae Filum”, Radio10.es , Ziarul Emigrantul, Ziarul de Vrancea, Cenaclul de la Roma, Orizont TV, Gate2fly, Asociația Culturală Olt Artis Slatina, Romanian United Fund – RUF, Asociaţia pentru Promovarea Culturii și Responsabilizare Civică (APCRC), Asociația Culturală Românească INTERCULTURA – Italia, Romania Levant Asociattion – Liban, Asociația culturală hispano-română „Gente”, Asociación hispano rumana de Córdoba TRAIAN, Asociația Națională Solimundo, Asociația România Cultural Europeană din Spania, Asociația Suflet Românesc – Madrid.

Promovăm și susținem proiecte și valori ale românilor!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *